Mina pågående bokningar:

Gå vidare

Inriktning

  • Alla
  • Äventyrsvandring
  • Digitalt
  • Kulturgaranti
  • Valfritt
  •  

Fler val

Fritextsök:
 
Visa endast
lediga platser:
Ja
Nej
Nollställ filtrering
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! Alby bibliotek

Albyvägen 6c, Alby bibliotek, Alby
Kom på biblioteksvisning! Förskoleklassen besöker biblioteket/biblioteket besöker förskoleklassen och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 167/333 | Kulturaktör: Alby Bibliotek
166 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! Fittja

Fittja bibliotek, Fittja bibliotek, Fittja torg 14, Fittja
Förskoleklassen besöker biblioteket och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 134/120 | Kulturaktör: Fittja Bibliotek
Ställ i kö
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! Tumba bibliotek

Tumba torg 105, Tumba bibliotek, Tumba
Hej och välkommen med din förskoleklass till 6-årsvisning av Tumba bibliotek! Här kommer du och dina elever få veta vad biblioteket är och vad vi kan erbjuda. Klassen får en guidad visning av biblioteket och besöket avslutas med att eleverna får en bokgåva och ett eget lånekort eller en blankett för eget lånekort. Besöket tar ca. 1 timme och det är för en klass åt gången. När du har bokat, så återkommer vi till dig och vi bokar dag och tid tillsammans. Vid frågor vänligen skicka e-post till: sara.wiklund@botkyrka.se Välkomna till biblioteket! Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Kulturaktör: Tumba Bibliotek
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! Vårsta bibliotek

Ringvägen 2C, Vårsta bibliotek, Vårsta
Kom på coronasäker biblioteksvisning!! Förskoleklassen besöker biblioteket/biblioteket besöker förskoleklassen och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 105/400 | Kulturaktör: Vårstabibliotek
295 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

1 Dansworkshop i klassrummet

På skolan, På skolan, Botkyrka
Prova på dans i klassrummet! Danslärare från Botkyrka kulturskola kommer till din skola en förmiddag eller så får ni en digital workshop att visa i klassrummet. Ett roligt danspass i klassrummet, med en klass i taget, bokas för parallellklasserna i årskurs 1 på din skola samma dag. Samordna därför datumet med kollegorna. Längd: Ca 30 minuter/klass. Vi tar kontakt med dig för att boka in klockslag för varje klass eller skickar en länk till vår digitala version att visa. Det behövs inga förberedelser från skolans sida. Eleverna får prova på att dansa och använda sin fantasi och kreativitet. Eleverna får härma, lära in och skapa själva samt framföra en kortare "Bokstavsdans". Syftet är att eleverna får möjlighet att känna på glädjen och gemenskapen som det kan vara att dansa tillsammans, att använda kroppen som uttrycksform. Att få testa olika uttrycksformer. Att använda sin fantasi i det egna skapandet stärker läroprocesser och är en del av läroplanens centrala mål för årskurs 1-3. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Dans | Årskurs 1 | Kulturaktör: Botkyrka Kulturskola
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

2 Konsert i skolan med Kulturskolan

På skolan, På skolan, Botkyrka
Kulturskolan kommer till er vecka 8 2025! Musik, instrument, dans och sång! Kulturskolans lärare kommer till skolan och besöker alla elever i årskurs 2, vanligtvis är vi i någon större lokal på er skola som aula, idrottshall eller liknande. Innehåll: en liten inspirationskonsert med Kulturskolan på flera olika instrument, dans och sång både för och tillsammans med barnen. Kulturskolan lärare berättar också om vad kulturskolan är och vad man kan göra hos oss och hur eleverna kan anmäla sig. Konserten är 30-40 minuter lång och är en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt. Besöket är därmed kostnadsfritt. Vi kontaktar er för att boka in dag och tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Musik | Årskurs 2, Anpassad skola | Kulturaktör: Botkyrka Kulturskola
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

2 Tvåornas kör

På skolan, På skolan, Botkyrka
Din klass kan vara en del av Tvåornas kör! Barnen får lära sig tio specialskrivna sånger som är anpassade för målgruppen och handlar om kroppen, rymden, vokalerna och lite till. Vi sjunger också lite på engelska och avslutar med en nyskriven och rolig Botkyrkalåt. Vid fyra tillfällen under en termin får varje deltagande klass besök av två lärare från Botkyrka Kulturskola. Varje besök är 40 minuter per klass/grupp. Gruppstorleken kan variera mellan 20-50 barn beroende på hur stor skolans lokal är. I slutet av terminen samlas barn från olika skolor till en gemensam konsert för familj och anhöriga. Barnen ackompanjeras då av ett proffsigt lärarband från Kulturskolan. Det blir en oförglömlig upplevelse! Efter att du har bokat så blir du kontaktad av oss på kulturskolan och får veta mer om Tvåornas kör och vi bokar in datum. Välkommen! Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Musik | Årskurs 2 | Kulturaktör: Botkyrka Kulturskola
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

3 Introduktion i järnåldersbyn Hogslaby

Ängshuset, Hogslaby, Tumba
Gör en djupdykning in i arkeologins värld! Detta är första besöket av två i Hogslaby. Vi introducerar arkeologi för barnen och hur länge sedan forntiden egentligen var. Det blir en interaktiv guidning om järnålderns vardag och föreställningsvärld. Barnen får i grupper utforska gamla föremål och vi visar hur människorna levde under järnåldern. Därefter tar vi en vandring och tittar på forntida spår i landskapet. Båda besöken i Hogslaby uppfyller flera av de centrala målen i t.ex. ämnet historia, se vidare den bifogade filen nedan. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Kulturarvspedagogik | Årskurs 3 | Kulturaktör: Hogslaby
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

3 Lägerskola i Hogslaby besök 2 av 2

Ängshuset, Hogslaby, Tumba
Denna heldag är en dag full av upplevelser för alla sinnen! Klassen tar sig tillbaka till järnåldern för att under en oförglömlig dag få uppleva hur livet kan ha sett ut då. Iförda tidsenliga kläder får de prova på olika forntida tekniker såsom smide och matlagning på järnåldersvis. Under dagen får eleverna också genomföra en gemensam uppdragsvandring där de med hjälp av samarbete och kunskap om järnåldern klarar uppdraget. I denna kulturgaranti för årskurs 3 ingår två besök i järnåldersbyn Hogslaby; en introduktion och en heldags lägerskola i Hogslaby. Boka först introduktion och gå därefter in och boka denna lägerskoledag i Hogslaby. Praktisk information: Max antal elever per bokning är 30 elever. Skriv ut informationsmaterialet som du hittar här längst ner i denna ruta. Där hittar du allt du behöver veta inför besöken. Till lägerskolan behövs endast 2 vuxna följa med i normala fall. (Vet ni att flera vuxna behövs för undervisningen ska fungera så avgör ni hur många som behövs.) För mer information: kontakta Helena Stappe på helena.stappe@botkyrka.se Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Kulturarvspedagogik | Årskurs 3, Anpassad skola | Kulturaktör: Hogslaby
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

4 Bokprat för årskurs 4

Nyängsvägen 3 B, Tullinge bibliotek, Tullinge
Varmt välkomna till bokprat på Tullinge bibliotek! Vi presenterar ett urval böcker, bland annat fantasy, deckare, kärlek och vänskap. Böcker som ger läslust och läsglädje! Vänligen kontakta Tullinge bibliotek för att boka en tid. Telefon: 08-530 629 20 E-post: solveig.kraft@botkyrka.se Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 243/400 | Kulturaktör: Tullinge Bibliotek
157 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – Fittja bibliotek

Fittja bibliotek, Fittja bibliotek, Fittja torg 14, Fittja
Kom på bokprat! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker och väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen förstås. Har du som pedagog önskemål så tala om det vid bokningen. Berätta också något om vilken läsvana eleverna har och om det finns elever med behov av exempelvis lättlästa böcker eller Legumus. Bokpratet sker i hel- eller halvklass och tar ca 30-45 minuter. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 77/120 | Kulturaktör: Fittja Bibliotek
43 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Alby bibliotek

Albyvägen 6c, Alby bibliotek, Alby
Kom på bokprat! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker och väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen förstås. Har du som pedagog önskemål så tala om det vid bokningen. Barnbibliotekarien kan även besöka klassen i ert klassrum om ni önskar. Berätta också något om vilken läsvana eleverna har och om det finns elever med behov av exempelvis lättlästa böcker eller Legimus. Bokpratet sker i hel- eller halvklass och tar ca 30-45 minuter. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 66/333 | Kulturaktör: Alby Bibliotek
267 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Tumba bibliotek

Tumba torg 105, Tumba bibliotek, Tumba
Välkommen på bokprat! Vi presenterar ett urval böcker som ger läsglädje! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker som väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen. Bokpratet tar ca 30-45 min. Tid: Gärna onsdagar och torsdagar mellan 11 och 15. E-post till marta.grauers@botkyrka.se så hittar vi en tid som passar! Ansökningsblankett för bibliotekskort finns att ladda ner här: bibliotek.botkyrka.se/skaffa-bibliotekskort-1?refId=rpQtbD&culture=sv Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 502/900 | Kulturaktör: Tumba Bibliotek
398 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Vårsta bibliotek

Ringvägen 2C, Vårsta bibliotek, Vårsta
Välkommen på bokprat! Vi presenterar ett urval böcker som ger läsglädje! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker som väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen. Bokpratet tar ca 30-45 min. Tid: Gärna onsdagar och torsdagar mellan 11 och 15. E-post till marta.grauers@botkyrka.se så hittar vi en tid som passar! Ansökningsblankett för bibliotekskort finns att ladda ner här: bibliotek.botkyrka.se/skaffa-bibliotekskort-1?refId=rpQtbD&culture=sv Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 80/500 | Kulturaktör: Vårstabibliotek
420 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

7 FILMRALLY- den där känslan!

På skolan, På skolan, Botkyrka
I den här workshopen skapar eleverna korta spelfilmer inom tydliga ramar på ett kreativt och lärorikt sätt! Det är en heldag på skolan. Eleverna får kunskap om filmskapandets grunder och hur man kan jobba med olika berättarkomponenter i film. Filmerna har premiär samma dag! Fanzingo börjar passet med en inspirerande introduktion i filmberättandets grunder, genom att analysera olika filmklipp, visa exempelfilmer och genom att göra en del praktiska övningar. Klassen delas in i 4-5 grupper för att skapa en kortare spelfilm. Varje grupp får dra en lapp ur en låda. På varje lapp står en känsla och det är den känslan filmen ska landa i. En dramaturgisk utmaning! Eleverna får sedan skapa bildmanus, filma, och redigera. Passet avslutas med en visning av elevernas filmer. Eleverna får då även gissa vilken känsla respektive grupp arbetat med i sitt filmskapande. Kulturgaranti för årskurs 7, i mån av plats kan andra årskurser få boka. Lärande i konceptet Filmrally: • Filmberättandets grunder • Hur en kan arbeta med olika berättarkomponenter • Bildutsnitt/Vinklar/Kamerarörelser • Klassisk dramaturgi • Manusidé/ Bildmanus • 180 graders regeln • Hur en kan filma en dialog i shot reverse shot • Filma med en iPad/Rollerna i en inspelning • Redigering/Ljudläggning i iMovie Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Film/mediaskapande | Årskurs 4-Årskurs 9 | Kulturaktör: Fanzingo
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

7 Visual Poem

På skolan, På skolan, Botkyrka
Filmskapande med text, poesi och symboliskt bildberättande! Två filmpedagoger från Fanzingo kommer till klassen, en heldag per klass. Fanzingo tar med all teknik! Inledningen är en inspirerande introduktion i filmskapande och filmberättandes grunder, bildsymbolik och gestaltning. Fanzingo startar med att visa olika filmklipp, exempelfilmer och genom att göra en del praktiska övningar. I VISUAL POEM får elever bildsätta en dikt, vilket gör att den blir mer levande och gör att eleverna kan ta till sig den på ett kreativt sätt. I skapandet samspelar rörlig bild, text och ljud. Vi analyserar även fem dikter ihop. Sedan delas klassen in i 4-5 grupper för att skapa en kortare VISUAL POEM-film. Grupperna skapar korta filmer och gestaltar en känd dikt med rörliga bilder. Dikten spelas in som en "voice over", med hjälp av mikrofoner. Passar utmärkt att kombinera detta koncept som en del av ämnena bild och svenska. Kulturgaranti för årskurs 7, i mån av plats kan andra årskurser få boka. Lärande i konceptet VISUAL POEM: • Filmberättandets grunder • Hur man kan arbeta med olika berättarkomponenter • Bildutsnitt/Vinklar/Kamerarörelser • Hur man kan arbeta med symbolik i bildberättande • Manusidé/Bildmanus • Filma med en iPad/Rollerna i en inspelning • Redigering/Ljudläggning i iMovie Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Film/mediaskapande | Årskurs 3-Årskurs 9 | Kulturaktör: Fanzingo
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

8 Cirkusföreställning med Cirkus Cirkör

Lokal enligt överenskommelse, Enligt överenskommelse, Botkyrka
På vårterminen bjuds årskurs 8 på en spännande cirkusföreställning. Det är ännu i skrivande stund inte klart vilken förställning det blir. Men vad som är säkert är att vid föreställningstillfället finns Cirkus Cirkörs studenter och pedagoger på plats för att berätta om cirkusgymnasiet på St Botvid och hur man kan söka dit. Tid för frågor självklart! Exakt information kommer upp här på sajten under hösten. Håll utkik! Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Cirkus | Årskurs 8 | Kulturaktör: Cirkus Cirkör
Intresseanmälan
Period
Kulturgaranti

9 Kulturupplevelse "On demand" för 9:an

Valfritt, Valfritt, Valfritt
Årskurs 9 kan själva välja en scenkonstupplevelse eller konsert och själva boka biljetter för 150 kr. per person. Detta är kulturgaranti för årskurs 9. Tanken är att eleverna är delaktiga och denna kulturupplevelse i grundskolans sista år ska vara något extra som gärna kan förberedas i klassen. Vad vill din klass och du boka? Klassen planerar under hösten och bokar och upplever sedan utställningen/ föreställningen / konserten senare under läsåret. Max 150 kronor per person finns inom ramen för Botkyrkas kulturella allemansrätt. Boka ett tillfälle här på sajten och skriv i anteckningen vad ni skulle vilja boka eller om ni vill bolla idéer. Vi kontaktar dig snarast efter att du fyllt i en intresseanmälan. Vill du ha tips? Kolla exempelvis på Kungl. Dramaten på: www.dramaten.se ; Kungl. Operan på: www.operan.se/; Stadsteatern på: kulturhusetstadsteatern.se/barn-ung. Berwaldhallen på: www.berwaldhallen.se/kalender/ Unga Klara på: www.ungaklara.se/ Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Valfritt | Årskurs 9 | Kulturaktör: Valfritt
Visa tillfällen
Laddar...
Period

Allt om papper. Visning & workshop

Sven Palmes Väg 2, Tumba bruksmuseum, Tumba
En interaktiv visning om papperets funktion och kvalité. Vad som gör att ett papper är just ett papper och vilka råmaterialen är och tillverkningens olika moment. Avslutningsvis tillverkar vi papper för hand. Se mer info och hur aktiviteten matchar kunskapsmålen i läroplanen: tumbabruksmuseum.se/skola/
Visa mer
Utställningar & visningar | Årskurs 3-Gymnasie 3, Anpassad skola | Kulturaktör: Tumba bruksmuseum
Visa tillfällen
Laddar...
Period

Bokprat för årskurs 2

Nyängsvägen 3 B, Tullinge bibliotek, Tullinge
Hej! Vi prövar intresset för bokprat för årskurs två för grundskolor i Tullinge. Kom med din klass och lyssna på våra tips om nyaste böcker för barn som just har lärt sig att läsa. Vi försöker väcka läslusten och presenterar böcker för olika smaker. När du anmäler din klass så kommer vi att kontakta dig för att hitta tid som passar. Elever som kommer på bokpratet ska ha med sig bibliotekskort. Är det några som inte har skaffat det än så kan ni skriva ut formuläret och skicka med barnet till vårdnadshavare. Föräldrar kommer sedan själva till biblioteket och skaffar bibliotekskortet för sina barn. Ni är varmt välkomna att höra av er och boka plats!
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 2, Anpassad skola | Antal bokade: 391/500 | Kulturaktör: Tullinge Bibliotek
109 platser kvar
Boka

Skapa användare

Vidare steg 2